Over ons

Het begin

beuving-beurs-1980

De Firma Beuving bestaat bijna 70 jaar. In 1944 werd de firma opgericht door Dhr. H. Beuving. Aan het Winschoterdiep in Groningen werd gestart met een bedrijf in installatie en reparatie van scheepsmotoren.

Begin jaren 50 verhuisde het bedrijf naar het Eemskanaal. Inmiddels was het bedrijf gegroeid in haar activiteiten. Naast het installeren  en repareren van scheepsmotoren voor de beroepsvaart werden kleine sleepbootjes en de eerste recreatiejachten gebouwd. Degelijke jachten van 12 meter lang, waarvan er nu nog velen varen.

De Punt

beuving-beurs-1978

In 1967 verhuisde de Firma Beuving naar haar huidige adres in De Punt. Gelegen aan het Noord-Willemskanaal werden de onderhoudswerkzaamheden aan  schepen in de beroepsvaart verder uitgebreid. Tevens specialiseerde het bedrijf zich in constructie- en pijpleidingswerk.

Begin jaren 70 groeide de recreatie watersport. Watersporters kwamen voor advies, reparatie  en aanschaf van watersportartikelen  in toenemende mate bij de Firma Beuving. In 1975 is de firma zich meer gaan richten op de recreatieve watersport, onder andere door het openen van een watersportwinkel en installatie- en onderhoudswerkzaamheden voor de recreatieve watersport.

 

 

Beuving Watersport bouwde een brede en trouwe klantengroep op. Dat werd nog eens duidelijk na de brand in 2008. Bestaande klanten bleven Beuving Watersport trouw en velen hebben de werf in die moeilijke periode met raad en daad bijgestaan. Maar ook nieuwe klanten wisten Beuving te vinden. Hun jarenlange vakmanschap en betrokkenheid werden door klanten erg gewaardeerd.

TOP